Назад Начало Продукти Закрепвания за фотоволтаични панели

Закрепвания за фотоволтаични панели

Филтри
19 Продукта
Сортирай
На страница по

ЗАКРЕПВАНИЯ ЗА ФОТОВОЛТАИЧНИ ПАНЕЛИ (СОЛАРНИ ЗАКРЕПВАНИЯ)

Добрият избор на монтажни конструкции за слънчеви системи е много важен, по отношение на цялостното производство, ефективност и живот на слънчевите панели. Соларните модули трябва да бъдат закрепени върху стабилна и издръжлива конструкция, предпазваща масива от пориви на вятър, градушка, дъжд, сняг и дори леки земетресения. Те се монтират на земята, на покриви или на стълбове.

Соларните закрепвания, които предлагаме са в зависимост от вида на покрива върху който ще

монтираме фотоволтаичните модулни панели.

1.Керемиден покрив - Кука универсална двойно регулируема за керемиден покрив, к-т, А2

Изработена e от висококачествена неръждаема стомана, с подвижно рамо и захващане в три различни позиции по хоризонталната ос на монтажа и двойна регулировка по височина. Широката „Г“ образна планка се закрепва на основата, под кермидите, с винтове, така че „S”-образната скоба, закрепена на нея, да е ориентирана по посока на оттичане на водата. Връзката межу двата детайла се изпълнява с неръждаем крепеж А2, коларски болт и фланцова гайка- включени в комплекта. Отворът в „S”-образната скоба е с правоъгълна форма. Това осигурява възможност да регулираме височината на „S”-образната скоба в най-подходящото положение, не повдигащо керимидите.

2.Покриви от метални керемиди, покривна ламарина, шиндла или покривен фалц, термопанели и други положени върху дървена или метална поддържаща конструкция

-          Винт монтажен за ФВП (дърво) к-т SW7, A2

Продуктът е предназначен за монтаж на соларни панели върху метални керемиди, покривна ламарина, шиндла или покривен фалц, термопанели и др. положени върху дървена поддържаща конструкция. Винтът се характеризира с две различни резби в двата края. Краят с резба за дърво се завинтва директно в дървената конструкция на покрива, като предварително се пробива със свредло металната керимида или панел. Другата страна е за монтиране на монтажните адаптери с фланцови гайки.

-          Планка адапторна за винт МОНТАЖЕН M10, A2

Планката се монтира към винта през цилиндричния отвор в нея, посредством двете фланцови гайки на винта. Възможна е корекция на нивото, в рамките на дължината на резбата М10. Така монтирана, адапторната планка, служи за база за монтаж на носещата шина на ФВП. Планката е изработена от неръждаема стомана А2. Това осигурява корозоустойчивост,  здравина и стабилност на конструкцията.

3. Плоски ламаринени покриви, термопанели

-          Мини рейл  с EPDM подложка

Релсата се монтира върху ламаринените повърхности посредством самонарезни винтове през  трите отвора на дъното ѝ. Разстоянието между отворите е 40mm и гарантира стабилно закрепване. На повърхността на релсата, контактуваща с покривната ламарина, е залепена EPDM подложка. Подложката гарантира отлично, неподвижно фиксиране на релсата към покрива и предотвратява електрохимична корозия.

-          Винт самонарезен с EPDM шайба, А2

Продуктът е предназначен за директен монтаж без предварително пробиване в покривна ламарина, шиндла или покривен фалц, термопанели и др. Винтът е биметален- стомана А2 и остър закален връх от въглеродна стомана.

Фиксиращи елементи за фотоволтаични панели

-          Скоба крайна за ФВП (фотоволтаични системи)

Скоба крайна за PV панели с височина 30 мм е подходяща за монтаж към монтажни профили за фотоволтаични панели. Скобата се монтира по външния контур на фотоволтаиците, а между панелите се използва средна скоба. Височината на профила на скобата е съобразена с фотоволтаични панели с дебелина 30 мм. Скобата е оребрена по повърхността, която контактува с панела, което създава по-добър контакт.

-          Скоба средна за ФВП (фотоволтаични системи)

Средна скоба е детайл, използван за монтиране на фотоволтаични (PV) панели. Тези скоби са проектирани да държат фотоволтаични панели с дебелина 30мм или 35 мм. Изработени са от алуминий и са устойчиви на слънчева светлина, вятър и дъжд.

-          Гайка ромбоидна с PVC за профил H22H40, Zn

Служи за закрепване, чрез винт M8, на средни и крайни скоби за фотоволтаични панели. PVC държача на гайката позволява гайката да бъде фиксирана на предварително определеното ѝ място, чрез приплъзване в профил H22/H40, така че зъбчетата на гайката да се плъзгат по профила отвътре.

-          Гайка ромбоидна с дълга пружина за профил H40, Zn

Служи за закрепване, чрез винт M8, на средни и крайни скоби за фотоволтаични панели. Пружината на гайката позволява да бъде фиксирана на предварително определеното ѝ място, чрез приплъзване в профил H40, така че зъбчетата на гайката да се плъзгат по профила отвътре.

-          Т-болт, А2 (неръждавейка)

T-болтът е специализиран крепеж, който се използва заедно с различни профилни шини. Възможността за различна локация на болта по дължината на релсата дава свобода при монтажни работи с дълги детайли, детайли със сложна геометрия, при които е трудно, на етапа на проектиране, да се фиксира точното място на закрепване.

-          Клипс кабелен тип S, SUS304

Кабелен клипс за 2 кабела тип S, изработен от неръждаема стомана. Закрепя се от долната страна на рамката на соларния панел, като държи кабелите организирани и предотвратява повреда на изолацията им.

закрепвания за фотоволтаични панели