Назад Начало Продукти Инструменти Телени четки

Телени четки

Филтри
5 Продукта
Сортирай
На страница по

Tелени четки

Телените четки са инструменти за бързо почистване на повърхности от бои, лакове, ръжда, пръски от заварки, както и за почистване на заваръчни шевове и т.н. За разлика от абразивните дискове, шкурки и др. подобни, те могат да работят върху неравни повърхности без да ги повреждат, без да отнемат материал и съответно не променят геометрията  на детайла поради своята гъвкавост.

Според вида на закрепването на четката се делят на:

- четки за закрепване на шмиргел, стационарни ротационни машини

- за бормашини

- за ъглошлайф

КАМ-04  включва в номенклатурата си телени четки за закрепване на ъглошлайф и за закрепване на бормашина.

Телена четка плоска с вълнообразна тел за бормашина

Телената четка плоска с вълнообразна тел за бормашина е инструмент за почистване на малки повърхности. Вълнообразната тел спомага за щадящо материала почистване на малки до средно големи повърхности. Плоските четки  са конструирани, така че  всички телчета са ориентитани перпендикулярно спрямо остта на закрепване. Изключително подходящи са за обработка на труднодостъпни повърхности или профилни детайли.

Телена четка чашковидна с вълнообразна тел за бормашина

Телена четка чашковидна с вълнообразна тел за бормашина е инструмент за почистване на малки до средно големи повърхности. Вълнообразната тел е идеална за фина обработка или подготовка на повърхности от стомана или неръждаема стомана, може да се използва за обработка на дърво и други меки и порести материали. Отстранява ръжда,бои и лакове, отлагания. Оптимален резултат от шлайфането се постига, когато четката контактува само с връхчетата на телта с обработвания материал.

Телена четка скосена с вълнообразна тел за ъглошлайф М14

Телена четка скосена с вълнообразна тел за ъглошлайф М14 е инструмент за обработка на труднодостъпни места, скосявания и вътрешни ъгли. Често приложима за премахване на ръжда и боя, замърсявания и остатъци от боя. Вълнообразната тел е силно щадяща материала. Най–използвана е за тънка ламарина в автосервизи и фирми за реставрация. При скосените четки работната част на инструмента е под ъгъл спрямо оста на закрепване. Това осигурява по-голяма агресивност на инструмента, осигурява възможност за прилагане на по-голям натиск. В същото време запазва до известна степен предимството на плоската четка да работи в трудно достъпни места.

Телена четка чашковидна с вълнообразна тел за ъглошлайф М14

Телена четка чашковидна с вълнообразна тел за бормашина има същите характеристики, като чашковидните четки за бормашина .Те са  инструменти за почистване на малки до средно големи повърхности. С помощтта им е възможно изчеткването на големи плоски повърхности. Телта е под много малък ъгъл спрямо остта на въртене, което позволява да се прилага максимално натисково усилие . Това позволява изчеткването на силно замърсени от корозия и нежелани покрития детайли, възможно е да почиства дори остатъци от строители материали (бетон, цимент). Използва се за подготовка на плоски големи детайли от листови материали преди боядисване.

Телена четка скосена с тел на плитки за ъглошлайф М14

Благодарение на усуканата тел от въглеродна стомана четката има висока ефективност на работа.Изключително подходяща за почистване на големи площи. Използва се за отстраняване на нагари, ръжда, лак, шлака и др. Оптимален резултат от шлайфането се постига, когато четката контактува само с връхчетата на телта с обработвания материал. Прекаленият натиск при работа ускорява значително износването на четката. Телчетата се чупят и така се намалява срока на експлоатация на четката. Максималната работна скорост на телените четки зависи от диаметъра на четката.

Телени четки KAMtools