Назад Начало Продукти Дюбели Дюбели за изолация

Дюбели за изолация

Филтри
20 Продукта
Сортирай
На страница по

ДЮБЕЛИ ЗА ИЗОЛАЦИЯ

Дюбелите за изолация могат да бъдат използвани в най - различни основи (бетон, плътни тухли, газобетонни блокчета и др). Служат за закрепване на изолационни материали върху фасади.

ДЮБЕЛИ ЗА ИЗОЛАЦИЯ ЗА БЕТОН

Различават се два основни вида. Могат да бъдат с пластмасов пирон или без пирон. Този вид крепежи са изработени от полипропилен. Предназначени са за  закрепване на изолационни плочи, EPS или стиропор към бетон . Дюбелите без пирон се характеризират с малък отвор за закрепване Æ - 8 mm. Изключително лесен за монтиране и същевременно  устойчив на атмосферни влияния и гниене.

ДЮБЕЛИ ЗА ИЗОЛАЦИЯ С ПЛАСТМАСОВ ПИРОН

Този вид се характеризират с разширяеми пластмасови тела и пластмасов пирон. Дюбелите за изолация с пластмасов пирон са  изработени от удароустойчив полипропилен, а пирона от своя страна е подсилен с полиамид. Те са набивни, което осигурява бърз и лесен монтаж. Проектирани са да не образуват термомост.

Кам 04 предлага  висококачествени дюбели за изолация с пластмасов пирон с марка Wkret-met.

LTX дюбелите са универсални. Подходящи са както за бетон и плътна тухла, така и за перфорирана тухла или бетон с леки добавъчни материали. Зоната за отваряне на този вид дюбел, е приложима при всички категории субстрати, като едновременно с това запазва своите високи характеристики. Дълбочина на вграждане от 30 до 50мм. Пластмасовия пирон, осигурява здраво закрепване на изолацията. Дизайнът на главата гарантира скрепяне на пирона и дюбела. Друг вид дюбели за изолация с пластмасов пирон са LFN дюбелите, които се отличават единствено по дължината – 300мм.

ДЮБЕЛИ ЗА ИЗОЛАЦИЯ С МЕТАЛЕН ПИРОН

Различават се два вида дюбели за изолация с метален пирон LMX и LFM.

LMX са универсални дюбели за изолация с метален пирон с къса зона на отваряне Wkret-met.

Приложими са за закрепване на Полистиренова пяна, ЕPS и минерална вата. Дюбелите са приложими при всички категории субстрати - като при това запазват своите високи характеристики. Дълбочина на враждане от 30 до 50 мм. Главата на металния пирон е запечатана с пластмаса - по-малка точка на термо-трансмисия, която повишава  коефициента на топлопроводимост и допълнително осигурява защита срещу корозия. По-голямата здравина на опорната шайба осигурява по-добра сила на закрепване на материала за изолация. Този вид има разрешение за приложение при изолация на вентилирани фасади.

LFM дюбелите с метален пирон, притежават същите характеристики, като LMX с единствената разлика в дължината- 300мм.

НЕГОРИМИ ДЮБЕЛИ ЗА ИЗОЛАЦИЯ - MLN

Негоримите дюбели MLN се използват в комплект с метална шайба KD-07L с диаметър D2=70 мм.

Дюбелът и шайбата са изработени от поцинкована стомана. Това ги определя като строителен продукт с клас на реакция на огън А1 /негорим/. Основното им приложение е за закрепване на каменна /минерална/ вата, при изисквяния за негоримост /при сгради над определена височина, при изграждане на негорими зони и други/. Комплектът от дюбел и шайба осигурява максимално добро притискане на изолационния материал.

СПИРАЛЕН ДЮБЕЛ ЗА МОНТАЖ В ИЗОЛАЦИЯ

Този вид дюбели се използва за закрепване на леки елементи - осветителни тела, камери, датчици и др. към термоизолация. Препоръчителна товароносимост – максимум 5 кг. на елемент. Монтирането не нарушава термоизолацията и не води до възникването на термомост. Висококачественият материал, от който са изработени е устойчив на външни влияния и променливи метеорологични условия.