Назад Начало Продукти Инструменти Боркорони, адаптори

Боркорони, адаптори

Филтри
10 Продукта
Сортирай
На страница по

Боркорони

Биметални боркорони

Биметалните боркорони служат за пробиване на дърво, полимерни материали, гипсокартон,
цветни метали, стомана и неръждаема стомана.
Зъбите на боркороните са изработени от висококачествена HSS стомана върху подложка от
пружинна стомана. Използването на ДВА вида стомана определя тези артикули като БИМЕТАЛНИ. Биметалните боркорони постигат добри резултати при рязане на стомана (до 1000 N/mm2) до максимум 5,0 mm и с неръждаема стомана до максимум 1,5 mm. С по-меки материали може да се постигне дълбочина на рязане до 38,0 mm. Изрязаният в цилиндричната повърхност канал, служи за улесняване на изваждането на материала оставащ в инструмента. Уверете се, че центриращият адаптер е с правилния размер за използваната боркорона. Винаги се уверявайте, че свредлото се показва пред зъбите на боркороната от 5 до 25мм, в зависимост от размера ѝ. 

Боркорони за дърво

Тези боркорони често ги наричат Кръгъл трион за дърво. Направени са под формата на цилиндър, единият край, на който завършва със стебло, а другият има назъбен режещ ръб. Опашката на боркороната служи за закрепване към патронниците на бормашини и винтоверти, предназначени за ръчна работа или пък към настолни бормашини.  Ако е необходимо да се направите идеално правилен и чист отвор, препоръчително е да се използват биметални боркорони за дърво. Те са направени от висококачествена въглеродна стомана, която прави инструмента издръжлив в експлоатацията.

Боркорони за бетон SDS+

Боркороните с адаптер за SDS+ монтаж са предназначени за пробиване на бетон, тухли,
мазилки и др.. Зъбите на боркороните са изработени от волфрамов карбид върху подложка от Ст45. За свеждане до минимум на риска от сериозно нараняване, винаги използвайте защита за
очите/дихателните пътища и други ЛПС. Ядковото пробиване посредством боркорони осигурява чист отвор с геометрично правилна форма и размер. Боркороните са в комплект с удобен адаптор, позволяващ монтаж на всяка машина с SDS-plus патроник.

ВАЖНО!!!

Винаги проверявайте боркороните преди употреба в електроинструмента – ако е налице прекомерно износване, инструментът е огънат, зъбите са счупени или повредени, сменете боркороната преди употреба. Използвайте бормашина, която е оборудвана с опорна ръкохватка и започнете да пробивате с лек натиск. Важни инструкции и предупреждения се съдържат в „Инструкцията за употреба“ на електроинструментите – моля, вижте „Инструкцията за употреба“ на електроинструмента, преди да го използвате с комплекта боркорони. 

Неспазването на всички инструкции за безопасност, предупреждения и препоръки по време на употреба от производителя на електроинструмента, може да доведе до сериозни телесни наранявания. За свеждане до минимум на риска от сериозно нараняване, винаги използвайте защита за очите/дихателните пътища и други ЛПС.

Боркороните НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ В РЕЖИМ НА ЧУК ИЛИ УДАР – пробивайте само в

стандартен режим на ротационно пробиване или инструментът може да се повреди/счупи и може да увеличи вероятността от нараняване на потребителя.

Адаптори за боркорони

Адаптори за боркорони биметални, шестостен

Доставят се с центриращо свредло от закалена легирана бързорежеща стомана. Подходящи са за пробиване на дърво, пластмаса и метал. Захват шестостенна опашка, позволява монтаж във всеки универсален патронник. Централнoтo свредло прави първоначалото пробиване прецизно и точно. Системата за смяна на боркороните  Ви позволява бързо и лесно да сменяте боркороните  без да използвате ключ. Подходящи за използване с ръчни инструменти.

Адаптори за боркорони биметални, SDS+

Доставят се с центриращо свредло от закалена легирана бързорежеща стомана.
Подходящи са  за пробиване на дърво, пластмаса и метал. Захват SDS+. Централнoтo свредло
прави първоначалото пробиване прецизно и точно. Системата за смяна на боркороните Ви
позволява бързо и лесно да сменяте боркороните  без да използвате ключ. Подходящи са за
използване с бормашини със SDS+ патронник.

Адаптори и боркорони