Назад Начало Продукти Инструменти Резбонарезни инструменти

Резбонарезни инструменти

Филтри
5 Продукта
Сортирай
На страница по

Резбонарезни инструменти с гаранция за качество от KAMtools

Метчик ръчен – комплект от три части

За ръчно нарязване на резба, оптималният вариант е използване на комплект от ТРИ метчика. Всеки от тях е с различен диаметър и точност на профила. Последователно се отнема част от нея. Резбата се нарязва в проходен отвор, предварително разпробит със свредло с определен номинален диаметър /посочен в техническите данни/. Метчикът се монтира във върток за метчик.

Грубо нарязване: Този метчик е обозначен с ЕДНА черта върху опашката. С него се започва нарязването на резбата. Отнема около 60% от метала.

Средно нарязване: Този метчик е обозначен с ДВЕ черти върху опашката.Това е вторият метчик, с който се продължава нарязването на резбата. Отнема около 30% от метала.

Финно нарязване: При този матчик няма обозначение върху опашката.Това е третият метчик, с който се завършва нарязването на резбата. Той прави окончателното зачистване и точно калибриране на резбата

Метчик машинен универсален

Основно приложение на метчика е МАШИННО нарязване на вътрешна, метрична резба, стандартна стъпка на резбата. Резбата се нарязва в проходен отвор, предварително разпробит със свредло с определен номинален диаметър /посочен в техническите данни/. Резбата се нарязва с един метчик, с една операция. Метчикът се монтира на резбонарезен патронник или струг. Препопъчително е използване на смазка. Значително се намалява силата на триене, риска от счупване и износване.

Предимства:

- Качество: Специализирана HSS-G стомана с висока твърдост. Висока устйчивост на износване на режещите ръбове и дълъг експлоатационен живот.

- Прецизност: Нарязва резба с чист, точен и калибриран профил.

- Удобство: Резбата се нарязва с един метчик, с една операция, машинно.

- Практичност: Лесна работа и относителната простота на операцията, при нарязване на резба

- Компактност: Индивидуална блистерна опаковка

Плашка

Основно приложение на плашката е нарязване на външна, метрична резба, стандартна стъпка на резбата. Резбата се нарязва върху цилиндрична заготовка, с определен номинален диаметър /посочен в техническите данни/. Използва се една плашка, резбата се нарязва наведнъж по цялата дължина на тялото. Плашката е приложима и при възстановяване на повредени /смачкани/ резби при болтове и шпилки. Монтира се във върток за плашка. Фиксирането към въртока се осъществява чрез застопоряващи винтове. Важно е резбата да се подведе правилно – плашката да е перпендикулярна на тялото, върху което се нарязва резба. Резбата се нарязва чрез бавно и равномерно въртене, по посока на часовниковата стрелка. Препопъчително е използване на смазка /смазочно-охлаждаща течност/. Значително се намалява силата на триене, риска от счупване и износване. Плашките от М3 до М12 са с ЕДНАКВИ външни диаметри и височина – 25 мм х 9 мм - това позволява използването на един върток за всички плашки. Въртокът е по DIN 225, 25х9 мм.

Върток за метчик / Върток за плашка

Основно приложение на въртока е да фиксира /застопори/ метчика или плашката към гнездото и осигури въртеливо движение за нарязване на резба. Фиксирането се осъществява чрез подвижни челюсти, които захващат квадратната опашка. Дръжките, монтирани към гнездото, осигуряват допълнителни рамена за по-лесно въртеливо движение и предаване на усилието при нарязване на резбата.