Назад Начало Продукти Инструменти Свредло за бетон

Свредло за бетон

Филтри
8 Продукта
Сортирай
На страница по

Свредла (бургии) за бетон

Свредлата са инструменти, предназначени за разпробиване на различни видове повърхности.  Те са средството, което създава отвори в обработвания материал, до постигане на необходимата дълбочина.

Създаването на отвори в бетон се извършва основно с пробивни пневматични или електрически машини с помощта на свредла за бетон. Свредлата, наричани още бургии, представляват метален, цилиндричен инструмент, който съдържа пробивен накрайник в единия край и опашка със специален захват в другия край.  В зависимост от захвата на тези инструменти, фирма Кам-04 ООД предлага следните видове свредла за бетон:

- Свредло за бетон с цилиндрична опашка

- Свредло за бетон SDS plus (с два режещи ръба)

- Свредло за бетон SDS plus IV PRO (с четири режещи ръба)

- Свредло за бетон SDS MAX IV PRO (с ЧЕТИРИ режещи ръба)

Свредлата с SDS захват са най-подходящи за пробиване на твърди материали като бетон, плътна тухла, зидария, силикатен блок и естествен камък. Свредлата SDS Plus са най-често срещаният и използван модел. Опашка със захват SDS+ е идеална за широк диапазон от ел. машини за лек режим на работа.

Свредла с SDS-max са с втория най-често срещан тип опашка, предназначен за бормашини с голям диаметър (обикновено над 20 мм). Имат два или четири режещи и самоцентриращ се връха. При разпробиване на армиран бетон е препоръчително да се използва свредлото с четирите ръба, като по този начин се намалява рискът от заклинване.

При конструкцията на различните видове свредла е важно как са обособени спиралните им канали, които отстраняват ненужния материал и спомагат за триенето и процеса на пробиване. Кам-04 ООД предлага свредла с дълъг експлоатационен живот и с двойна спирала за оптимално извеждане на праха. Това е друга основна характеристика, която подсигурява по-висока скорост на пробиване.

 Пробивният материал и неговата твърдост влият на обрабортвания обект. Ето защо е много важно да се подбере точното свредло, за да не се наруши целостта на детайла. Като съвет, при разпробиване на порести повърхности, е добре да се наблегне по-скоро на въртеливия ефект, отколкото на ударния.