Назад Начало Из дневниците на професионалиста Четири важни стъпки при избор на правилния тип покритие

Четири важни стъпки при избор на правилния тип покритие

Много фактори обуславят правилния избор на крепежни елементи според типа на покритието. За Ваше улеснение, препоръчваме следните четири основни изисквания, с които да се съобразите:

 1.       Устойчивост на корозия – фактор, който е в пряка зависимост от средата на приложение на продукта. Защитен ли е продуктът от въздействието на околната среда или е изложен на влага и други климатични промени? Дали планираното приложение е в промишлена или селскостопанска среда, където крепежните елементи са подложени на замърсяване, механично или химично въздействие също е от решаващо значение.

 2.       Контрол на триенето

Контролът на триенето често се пренебрегва при избора на крепежни елементи, но е друг ключов компонент. Ако не разполагате с достатъчно информация относно триенето, което възниква върху повърхността на крепежния елемент, няма да можете да прецените правилно каква е необходимата сила на завинтване, за да постигнете желаното натоварване.

 3.       Законови изисквания

Последните разпоредби за химическите съединения и смеси, като например тези за хексавалентния хром, също така драматично повлияха състава на покритията при крепежните елементи. Необходимо е да сте в крак с промените, за да знаете и какъв е техния ефект върху крайния продукт.

 4.       Цена

И накрая, цената винаги е решаващ фактор. Съществуват много варианти за покритие, които ще отговорят на всички Ваши изисквания относно качеството на продукта. Но всяко технологично решение има своята цена. Преценете какви са действителните нужди за Вашия продукт и проучете какво се предлага на пазара. След това, с професионалното съдействие на търговските  представители от КАМ-04 можете да направите най-правилния избор на крепежни елементи.