Назад Начало Продукти Анкери

Анкери

Филтри
15 Продукта
Сортирай
На страница по

Анкерите са крепежни елементи, които се използват при монтаж на особено тежки предмети  към бетон. В зависимост от вида си, анкерите могат да бъдат използвани при укрепване на основи на сгради, при изграждане на пътни съоръжения, при монтиране на стълби, парапети, асансьори и много други. Тези крепежни инструменти се разделят в следните групи категории: сегментни, втулкови, набивни, химически и др.

Сегментни анкери

Този вид крепежи осигуряват сигурност и здравина при закрепването. Основното им предимство е наличието на сегмент от неръждаема стомана. При затягане конусният болт се придърпва в разширителния клипс и го притиска към стените на отвора. Той е отлично решение при монтаж на метални конструкции в ненапукан бетон клас над C12/15 и камък. Сегментните анкери са особено подходящи при високи натоварвания.

Втулкови анкери

Наричани още Анкерни болтове за преходен монтаж. Характерното за тези анкери е че при затягане на шестостенната гайка,  конусния болт се придърпва в разширителния ръкав, който се разтваря и закотвя в основата. Този вид анкери са особено подходящи при монтаж на парапети, конзоли, стълби, фасади или врати. Втулковите анкери са подходящ крепеж и при закрепване в стар и напукан бетон, както и при вибрационни натоварвания. При нас можете да откриете и втулкови анкери с О-кука, L- кука и С- кука с различни приложения.

Метален раменен дюбел  

Металният раменен дюбел е с оребряване срещу превъртане за фиксиран монтаж при леки натоварвания. Подходящ е за монтаж на рамки на врати и прозорци, особено PVC и алуминиева дограма, парапети и стълби. Приложението му е в плътни строителни материали - бетон. Дюбелът е осигурен срещу превъртане при закрепване и в кухи тухли. Монтажът е изключително лесен и също така е възможен и машинен монтаж с помощта на накрайници PZ3

Набивни анкери

Кам 04 ООД предлага няколко вида набивни анкери:

- Набивен анкер с вътрешна резба - предвиден за дистанционен монтаж с предварително позициониране. Изравненият с повърхността анкер позволява многократно демонтиране и монтиране на елемента за закрепване :

* Анкер за набиване поцинкован - има куха гилза и е приложим в области на средни и тежки натоварвания. Подходящ за закрепване на: шпилки, метални конструкции и профили, тръбопроводи, монтажни шини и др.

* Анкер за набиване месинг - подходящ за области с леки натоварвания ,при монтаж на парапети,  решетки, кабелни трасета, както и за многократни закрепвания на носещи системи. 

- Набивен анкер за окачен таван –  за преходен монтаж на окачени тавани. При набиване на разширителния клин разширява диаметъра на работната част на анкера в предварително пробит отвор със свредло – 6мм. Подходящ при монтаж в бетон С12/15 или  по-висок клас.

 Химически анкери

Този вид анкери осигуряват по-гъвкава връзка. Те са приложими не толкова за предмети, а за спояване и свързване на строителни материали и детайли. Предлаганите от Кам 04 химически анкери - Двукомпонентни полиестерни лепила, подходящи за анкериране при преобладаващо статични натоварвания.

Приложими са при закрепване на нормални и тежки натоварвания, в камък, бетон, газобетон и тухла. Употребява се като санитарна мазилка или лепило за бетонни елементи. Използват се като лепило за закрепване на фасадни компоненти, дървени и метални конструкции, скоби, огради, тръби и др.

анкери