Назад Начало Продукти Кабелни закрепвания

Кабелни закрепвания

Филтри
14 Продукта
Сортирай
На страница по

Кабелни закрепвания

Кабелни връзки – използват се за еднократна употреба, като връзката е еднопосочна- стягане със законтряне, а отстраняването им става чрез срязване. Известни са още като кабелни превръзки, стяжки, свински опашки или миши опашки. Представляват вид закопчалка, служеща за свързване и задържане на група от кабели или проводници, като образува компактен и подреден сноп. Поради ниската си цена и лекота на използване, този вид кабелни закрепвания се използват в много и различни сфери. Обикновено кабелните връзки са изработени от найлон, имат гъвкава лента със зъби, която при затягане не може да бъде разхлабена. Кабелните връзки могат да бъдат със или без UV защита.

Скоба за кабели

Полиамидните скоби са предназначени да държат кабели, тръби и компоненти в домакински уреди, електроника, както и електрически уреди. Лесно се монтират в различни повърности с помощта на крепежен елемент. Монтажните връзки осигуряват отлична сигурност, особено в области с висока вибрация. При монтажа, в някои случаи, е необходимо предварително да се разпробие отвор в основата, към която ще се закрепва кабелът или кабелният сноп. Фиксира се чрез крепеж към повърхността. Полиамидът от който са изработени е устойчив на топлина и киселина.

Скоба с пирон

Скобите за закрепване на кабели осигуряват надеждна защита и дават възможност за прецизно фиксиране на кабели и проводници. Този вид скоби се предлагат  в комплект с крепеж - стоманен пирон. Скобите са изработени от полиетилен с висока еластичност и устойчивост на удар. Предварително монтираният стоманен пирон на скобата улеснява монтажа и намалява времето за работа. Монтира се в дърво, фазерни плоскости, газобетон, талашитени плоскости, шпертплат, гипсови плоскости и мазилки.

Скоба за бърз монтаж- плоска/кръгла

Скобите за бърз монтаж се използват за монтиране на всякакви видове кабели и тръби. Осигуряват бързо фиксиране, надежност и професионален външен вид преди полагане на мазилка, гипсокартон или изолация.  Крепежният елемент обединява дюбел, винт и скоба. Това спестява материал, време и прави възможен монтажа с една ръка. Монтира се в основи като бетон, прътни тухли, плътни тухли от хоросан и естествен камък. Устойчивостта на материала към топлина и киселина прави скобата подходяща за целогодишна употреба. Монтира се в отвора без допълнителен винт и фиксира кабела директно в основата. Препоръчителни натоварвания – до 6 кг.

Основа за кабелна стяжка / Основа за кабелна стяжка- самозалепваща

Основата за кабелни снопове е предназначена за фиксиране на кабели посредством кабелна стяжка. Захващането на основата е чрез винт. Позволява бърз и лесен монтаж във всички видове материали и последващо леко разглобяване. Кабелите се фиксират към основата чрез кабелна стяжка с максимална ширина на лентата до 9 мм. За разлика от широко предлаганите основи за кабели, кабелната стяжка, може лесно да бъде заменена с нова. Извитият дизайн дава допълнителна опора на кабелите. Прилага се особено в области с високи вибрации. При монтаж в основи от метал и дърво се използва съответния подходящ крепеж.

Основа за кабелна стяжка- самозалепваща

Основа за кабелна стяжка с двойно лепяща лента се използва в случаите, когато не желаем или нямаме възможност да разпробиваме повърхността, към която искаме да прикрепим кабелните снопове. Разполага с 4 отвора, през които минава кабелната връзка. Самозалепващата лента на основата дава възможност за бърз монтаж към основи без пробиване. Отстранява се горния слой от самозалепващата лента на гърба на основата за кабелна стяжка и се залепва за стена или друга повърхност .Повърхностите, на които ще се лепи, трябва да бъдат задължително обезпрашени или обезмаслени. През отворите на основата се прокарва кабелната стяжка, кабелите се събират и се затяга връзката.

Кабелни закрепвания