Назад Начало Продукти Планки

Планки

92 Продукта

 

Планките са вид крепежни елементи, които служат като надеждна, фиксираща връзка между елементи от различни видове материали. Обикновено са изработени са от поцинкована ламарина или неръждаема стомана, а в зависимост от предназначението си се предлагат в разнообразни форми, размери и дебелини.

Видове планки предлагани от КАМ 04:

Ъглови планки

Този вид планки намират много широко приложение не само в строителството, но и при монтажни, ремонти дейности, в мебелната промишленост и други. Ъгловите планки са изработени от здрава стомана и могат да бъдат огънати, прави, обикновени, подсилени.

Перфорирани монтажни ленти

Перфорираните ленти не издържат на много големи натоварвания, но пък намират много добро приложение за закрепване на леки елементи. Този вид планки могат да бъдат изработени както от тънък стоманен листов материал, така и от студено валцувана галванизирана стомана. Монтажните ленти от галванизирана стомана притежават много добра пластичност, издържат на по-големи натоварвания и затова са предпочитани при монтаж на подово отопление.

Прави планки

Тези крепежни елементи се използват за фиксация на елементи в една и съща равнина. Изработени са от поцинкована стомана, издържат на големи натоварвания и основното им предназначение е да осигуряват добра стабилност при монтаж на врати, прозорци, подови настилки, тавани и други.

Конзоли и панти

Конзолите са вид планки, които основно служат за закрепване на рафтове и шкафове. Този вид планки обикновено се изработват от различни видове метал или метални сплави като стомана, бронз, алуминий, чугун и т. н. Могат да имат както крепежно, така и декоративно предназначение.

Стъпки и основи

Този вид планки се използват основно за закрепване на греди, пръти и таванни покрития. Най-често срещаните държачи са изработени от галванизирана стомана, осигуряваща устойчивост на влага и повишени температури, докато опорите са изработени основно от неръждаема стомана.

Имате ли нужда от висококачествени и надеждни планки? Разгледайте нашите продукти и ще откриете точно това, от което имате нужда!

КАЛОТКИ

Калотката е специализиран вид планка използвана при закрепване на термопанели.

Наричана е още противоветрова калотка. Използва се при закрепване на термопанели само с винт към съответната основа вероятноста при силни пориви на вятъра главата на винта да разкъса ламарината е много голяма.
Винта остава закрепен към основата, но ламарината се промушва през разкъсания от главата на винта
отвор. Нарушено е надежното закрепване на термопанела.
При използване на калотки контактната повърхност на натиск върху термопанела е много по-голяма.
Силата на притискане / съответно надежноста на закрепване / се увеличава над 4 пъти.

От КАМ 04 можем да ви предложим изключително голямо многообразие от планки, както от водещи производители, така и планки, които ние произвеждаме специално за вашите нужди.