Назад Начало Продукти Болтове

Болтове

Филтри
36 Продукта
Сортирай
На страница по

Болтове

Болтът е крепежен елемент, който съединява детайли с помощта на гайка. Болтовете се използват за свързване (сглобяване) на два или повече компонента.

Компонентите, които образуват един болт са три: глава, опашка и фаска.

Главата е тази част от болта с най-голям диаметър, която осигурява опора за инструментите, които могат да се прилагат или противопоставят на въртящия момент. Според вида на главата на болта има шестостенни, коларски, фрезенкови и имбусни болтове.

Опашката (тялото) на болта е най-дългата му част и има външни, спираловидни резби по повърхността си. Резбите могат да бъдат различни видове като, метрична, цолова, инчова и т. н. Тази част от болта е отговорна за подравняването и свързването на детайлите.

На срещуположния край на главата се намира т. нар. фаска. Тя е с леко скосен ръб, благодарение на който се улеснява поставянето на болта в отвори и гайки.

Материалите, които се използват за производство на болтове са изключително разнообразни, но най-популярните сред тях са: въглеродна стомана, месинг, никелова сплав, алуминиева сплав и други.

Ако се нуждаете от висококачествени болтове, ние можем да ви предложим изключително широка гама от болтове от различен клас на якост, с различни дължини, диаметри и стъпки на резбата.

Болтове с шестостенна глава

Болтовете с шестостенна глава са най- често използваните болтове. Те намират широко приложения в строителството, машиностроенето и автомобилостроенето. Предлаганите от КAM 04 ООД болтове са  поцинковани, произведени  от стомана, от неръждаема стомана и черни, покрити с черен оксид и устойчиви на корозия. Благодарение на шестостенната си глава този вид болтове са изключително лесни за пристягане с помощта на гаечен ключ. При нас ще откриете болтове с шестостенна глава с цяла и с частична резба, със ситна и едра стъпка на резбата.

Болтове с фрезенкова глава

Характерно за крепежните елементи с фрезенкова глава е, че при монтажа, главата потъва изцяло в детайла, в който се завива и така крепежът остава скрит. Най – подходящ инструмент за завиването им е кръстатата отвертка. Болтовете  с фрезенкова глава са предпочитани при закрепване в битови електроуреди, при закрепване на кабели, пластмасови корпуси, метални капаци и други.

Имбусни болтове

Имбусните болтове са крепежен елемент с цилиндрична глава в която има шестостенен отвор за задвижване.  Резбата може да бъде по цялата дължина на стеблото или на част от него, в съчетание с гладък участък в зависимост от дължината на болта. Използването на този вид крепежи е при машини и на места с ограничено пространство за по-лесен монтаж. . Различават се също и по клас на якост 8.8, 10.9, 12.9.  Могат да бъдат поцинковани, горещо поцинковани или  без покритие.

Коларски болтове

Характеризират се с лещовидна глава, в основата на която има квадратно осигуряване против превъртане.  Най-често използвани са при свързването на дървени колони и греди. Те са устойчиви на атмосферни влияния и корозия благодарение на поцинкованата повърхност и здравата стомана, от която са изработени. Както всички крепежни елементи предлагани от фирма КАМ 04  ООД болтовете са тествани и сертифицирани по  DIN и ISO.

Болтове за МЕБЕЛНИ ДРЪЖКИ

Болтове са с широка периферия на главата и са предназначени за закрепване на мебелни дръжки, леки конструкции и сглобки към различни видове плоскости. Изработени са от поцинкована стомана, имат метрична резба и се монтират с накрайник PZ или с права отвертка.

Ринг болтове

Ринг болтът е с кръгла форма, нарязана резба в основата и халка за захващане в горната част. Изработен е от въглеродна стомана, а цинковото покритие го прави устойчив на корозия и атмосферни условия. Чрез навиване на болта могат да се закрепват детайли един към друг и детайли към корпус. Завиването и развиването на болта става с ръка или подходящ инструмент.

Основното приложение на този продукт е създаването на точка на зацепване за монтаж или опъване на конструкции. Също така този тип монтажно оборудване се използва за закрепване и окачване на кабели и удължаване на въжени закрепвания. Товароподемността им при странично повдигане е 25% от товароподемността при вертикално.

Производителите се стремят да използват все по-висококачествени материали и сплави, за да се сведе до минимум риска от напукване, ръждясване или корозия на болтовете, които предлагат.

Болтовете, които предлагаме са от водещи производители и са изработени от висококачествени материали и са със сертификат за качество DINISO и БДС

болтове