Назад Начало Продукти Болтове

Болтове

Филтри
30 Продукта
Сортирай
На страница по

Болтове

Болтът е крепежен елемент от категорията на винтовите съединения. За разлика от винта, който се навива директно в детайлите, които се съединяват, болтът се нуждае от гайка. Болтовете се използват за свързване (сглобяване) на два или повече компонента.

Компонентите, които образуват един болт са три: глава, опашка и фаска.

Главата е тази част от болта с най-голям диаметър, която осигурява опора за инструментите, които могат да се прилагат или противопоставят на въртящия момент. Според вида на главата на болта има шестостенни, коларски, фрезенкови и имбусни болтове.

Опашката (тялото) на болта е най-дългата му част и има външни, спираловидни резби по повърхността си. Резбите могат да бъдат различни видове като инчова, цолова, метрична и т. н. Тази част от болта е отговорна за подравняването и свързването на детайлите.

На срещуположния край на главата се намира т. нар. фаска. Тя е с леко скосен ръб, благодарение на който се улеснява поставянето на болта в отвори и гайки.

Материалите, които се използват за производство на болтове са изключително разнообразни, но най-популярните сред тях са: въглеродна стомана, месинг, никелова сплав, алуминиева сплав и други.

Производителите се стремят да използват все по-висококачествени материали и сплави, за да се сведе до минимум риска от напукване, ръждясване или корозия на болтовете, които предлагат.

Ако се нуждаете от висококачествени болтове, ние можем да ви предложим изключително широка гама от болтове от различни класове на якост, с различни дължини, диаметри и стъпки на резбата.

Болтовете, които предлагаме са от водещи производители и са изработени от висококачествени материали. И това не е всичко!

Освен вносители и дистрибутори ние сме и производители на крепежни елементи (kamfix) и можем да ви предложим болтове родно производство на световно качество и конкурентни цени.

Всички крепежни елементи, които предлагаме са произведени по стандарти DIN и ISO.

Търсите ли качество и добри цени на болтовете, от които се нуждаете, не чакайте повече, а се свържете с нас!