Назад Начало Продукти Гайки

Гайки

Филтри
13 Продукта
Сортирай
На страница по

ГАЙКИ

Гайките се използват за свързване (съединяване) на два или повече елемента. Тези крепежни елементи не могат да бъдат използвани самостоятелно, тъй като представляват стоманена пластина с кръгъл отвор, от вътрешната страна, на който има резба.

Затова гайките се използват винаги с болтове или шпилки и заедно образуват винтово съединение.

Гайките се предлагат в голямо разнообразие от размери и видове, като сред най-разпространените видове са шестостенна, калпачата, удължена, стопорна, крилчата, квадратна, фланцова, ринг, с шипове и други. При нас ще откриете широка гама от гайки на достъпни цени и с високо качество. Ние Ви предлагаме гайки с нашата търговска марка kamfix, която се е наложила на европейския и българския пазар.

Нашите продукти са предпочитани от частни и бизнес потребители у нас и в чужбина, тъй като ние държим на качествената изработка, бързото изпълнение на поръчките и коректните отношения със своите клиенти.

Всички крепежи предлагани от Кам 04 ООД са сертифицирани по DINISO и БДС.

ШЕСТОСТЕННА ГАЙКА

Най-разпространените и търсени гайки са шестостенните гайки. Конструкцията на тези гайки се състои от тяло с отвор, в който е нарязана резба. Като форма и размери могат да бъдат ниски, високи и удължени.  В зависимост от посоката на затягане гайките могат да бъдат с лява или дясна резба, със ситна или едра стъпка. Обикновено материалът, от който са изработени е стомана А1, А2, А3, А4, А5. Предназначението им е да закрепват детайли един към друг, като се завиват към болт или шпилка с помощта на ключ.

УДЪЛЖЕНА ГАЙКА

Удължена гайка, наричана още дистанционна или свързваща, има формата на външен шестостен. Най-често тези гайки се използват за удължаване на шпилки. Удължената гайка е изработена от стомана и е поцинкована.

СТОПОРНА ГАЙКА

Този вид гайки наричани още самоосигряващи, са оборудвани с неметална вложка, разположена в единия и край. За вложката е характерно, че диаметърът и е по - малък от този на гайката и след като бъде навита на болта, тя се деформира и приема формата на резбата. Стопорните гайки са издръжливи на вибрации, поради което се използват при монтаж, където има опасност от саморазвиване.

ФЛАНЦОВА ГАЙКА

Характерно за този вид гайки е наличието на запресована осигурителна шайба, наричана още фланец. Чрез нея контактът с детайла е върху по-голяма повърхност, като по този начин силите възникващи при съединението се разпределят равномерно върху по - голяма площ. Наличието на фланеца изключва нуждата от подложна шайба, тъй като елиминира възможността от превъртане.

КАЛПАЧАТА ГАЙКА

Този вид крепежи са наричани още глухи гайки. Използват се предимно с декоративен ефект за да придадат завършен вид на изделието. Калпачатите гайки имат ниски якостни качества, представляват шестостенна гайка с калпаче в горната си част. Намират приложение при домашните електроуреди и всякакви други машини и съоръжения.

КРИЛЧАТА ГАЙКА

Предимството на този вид гайки е, че не са необхими никакви инструменти при монтажа, те се завиват изключително лесно само с една ръка. Крилчатата гайка е подходяща за конструкции, при които се налагат чест монтаж и демонтаж.

РИНГ ГАЙКА

Ринг гайката има пръстен в горната част и резбован отвор в долната, където се навива болт или шпилка. Служи за товарозахващане на корпусни детайли. Изработва се от въглеродна или неръждаема стомана

гайки