Назад Начало Продукти Шайби

Шайби

Филтри
16 Продукта
Сортирай
На страница по

Шайбата е тънка пластина с отвор в средата, която се използва за разпределяне на натоварването между крепежните елементи. Широко приложение има в различни индустрии.  Тя е метален или полимерен продукт, включен в многокомпонентни крепежни елементи, които трябва да отговарят на специфични изисквания. Използва се за закрепване както на поликарбонатни и покривни конструкции, така и в болтова връзка или в комплект с винтове. Осигурява надеждно изолиране и по-здраво фиксиране на частите. Поради голямото си приложение на пазара има много разновидности на този крепеж.

Шайба уплътнителна

Този вид шайби предотвратяват пропускането на влага през отворите на резбовите съединения при монтаж на покривни конструкции с ламарина и сандвич панели. Изработени са от здрава и надежна стомана, имат EPDM уплътнение, което е по-устойчиво на атмосферни влияния.

Шайба подложна с широка периферия

Използва се за осигуряване на правилно и равномерно разпределение на силите върху по-голяма площ, възникващи при резбовите съединения.

Шайба подложна

Позволява да се увеличи затягащата повърхност и в някои случаи да се направи връзката на частите по-плътна.

Шайба федер

Нарича се още пружинна шайба. Има краища в различни равнини, което позволява да се фиксират детайлите по-здраво и не позволява разхлабване!

Шайба за винт за дърво

Нарича се още розетна шайба. Използва се за винтове за дърво с фрезенкова глава. Предотвратява  потъването на винта в дървото и осигуряват естетичен вид на монтираните детайли.

Шайба зегерка за вал

Този тип зегерка намира приложение за овладяване на високото аксиално натоварване, използва се за ограничаване на свободното движение на част по вала.

Шайба зегерка за отвор

Изработена е от висококачествена стомана. Ушите с отвори са предназначени за бърз и надежден монтаж в отвора на детайла или отстраняване с клипс клещи. Предварително изработения канал в отвора способства за овладяване на аксиалните сили възникнали при работата на вала или оста. 

Шайба осигурителна

Изработени са от стомана. Така нареченото "зъбно колело" е заключваща шайба с външни зъби. В процеса на затягане на крепежния елемент самозаключващата се част (външните зъби) се деформират, действайки като клинови скоби и не позволяват разхлабване на връзката.